RUOKIEN VALMISTUS
VIIKKO I
VIIKKO I
- Puhdistusaineet ja menetelmät - Astiahuolto (on rikki) - Keittiölaitteisiin ja välineisiin tutustuminen ks. kirja s. pH ilmaisee siivousaineen emäksisyyden/happamuuden. pH:ta kuvataan asteikolla 0-14 jonka keskipiste (pH 7) on neutraali. Puhtaan veden pH on 7. Pesuaine jonka pH on alle 7 on hapan ja aine jonka pH on yli 7 on emäksinen. pH-arvosta voidaan päätellä mihin käyttötarkoitukseen pesuaine soveltuu ja minkälaista käyttöturvallisuutta on noudatettava. pH-arvon voi mitata tuntemattomasta aineesta pH-mittarilla tai indikaattorilla esim. lakmuspaperilla. LUE!!! Puhdistuksen osatekijät ja puhdistusaineet ks. kirja s. 324-336
LUE!!! Puhdistuksen osatekijät ja puhdistusaineet ks. kirja s.
324-336.Avaa sitten WORD-dokumentti joko Drive tai One note.
Kirjoita yläkulmaan nimi ja tallenna dokumentti omiin tiedostoihin. Vastaa
kysymyksiin.
RUOKIEN VALMISTUS
VIIKKO II
RUOKIEN VALMISTUS
VIIKKO III
·
Alku- ja pääruokasalaatit
o Kreikkalainensalaatti
ks. s. 120
o Nizzan salaatti ks. s.
121
o Katkarapusalaatti ks.
s. 121
o Broilerisalaatti ks.
s. 120
o paahtopaisti salaatti
ks. s. 122
·
Behamel 220
·
Pullataikina 127
·
Hiivataikina 130
RUOKIEN VALMISTUS
VIIKKO IV
·
Jauheliha massa s.268
o
pihvit s.268-269
o
Lindsrömin pihvit (punajuuri) s.270
o
pyörykät s.268-269
o
mureke s.268
o
jauhelihakastike s.253
o
tomaatinen jauhelihakastike s. 271
·
Pääruokalaatikot
o
lihamakaronilaatikko s.270
o
lasange s.225
·
Kastikkeet
o
Behamel s.220
o
Veloute s.221
·
Energia lisäke
o
pasta s.223
o
perunasose s. 164
KERTAA KOTONA
Pastan keittäminen Jauheliha ks. s Kastikkeet ks. s
RUOKIEN VALMISTUS
VIIKKO V
80g/litralle KEITTO 120g/litralle KASTIKE 160g/litralle PAKSU JAUHOKASTIKE |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti